Тялото ни се нуждае от някои основни неща, за да

...
Тялото ни се нуждае от някои основни неща, за да
Коментари Харесай

6 промени, които настъпват в тялото, ако спим по 8 часа

Тялото ни се нуждае от някои съществени неща, с цел да действа обикновено. Правилното хранене и качествената отмора са някои от тях. Затова и през днешния ден ви представяме кои са тези 6 промени, които настъпват в тялото ни, в случай че спим по 8 часа всяка нощ.

По какъв брой часа сън ви се събират на нощ? Ако 8 часа ви се костват като разкош и не си осигурявате задоволително часове за възобновяване на организма, би трябвало да знаете, че излагате на риск своето прочувствено, физическо и ментално здраве, пишат от az-jenata.bg. Осем часа сън, не е следващият „ съвременен “ здравословен табиет, а е нужда.

Запомняте по-лесно нова информация
Достатъчните часове пълностоен сън сигурно се отразяват позитивно на това да се концентрираме върху нови умения, нова информация. Учени са разкрили, че до момента в който спим, ние обработваме новата информация. Това значи, че мозъкът и тялото ни са по-добре готови за новото заран, а не в края на деня.

Мислите ни са ясни
Осем часа сън ни оказват помощ да се фокусираме по-добре върху проблемите си и това по какъв начин ги позволяваме.

По-лесно управляваме телесното тегло
Вероятно сте забелязали, че когато не сте се наспали, апетитът ви се покачва, изключително към нездравословни храни. По време на сън, човешкото тяло синтезира хормон, наименуван лептин, който е хормонът на ситостта. От друга страна, когато не сме си умряли дейно, организмът ни покачва секрецията на хормона грелин, който ни кара да ядем повече. Ето за какво, в случай че се пробвате да отслабнете е значимо да си почивате задоволително.

Здравето ни се усъвършенства
Според редица проучвания, обезпечаването на задоволително часове сън, може да помогне за понижаване на равнищата на стрес, да понижи риска от високо кръвно налягане и повишение на холестерола. Недоспиването и умората усилват риска от сърдечни проблеми.

Намалява се рискът от диабет
Изследвания са открили, че сънят има отношение към регулирането на кръвната захар и чувствителността към инсулин, като качественият и пълностоен сън, може да понижи риска от развиването на диабет вид 2.

По-бързо се възвръщаме от настинки
Когато страдаме от простуда или грип, нормално нямаме сили, усещаме се сънливи. Проучвания потвърждават, че тялото ни минава в режим на сън, с цел да се възвърне. Така имунната система се оправя най-ефективно с бактериите.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР