Твърдица. Мартин Сурилов и Здравко Здравков (Шумен Аутоспорт, Mitsubishi Lancer

...
Твърдица. Мартин Сурилов и Здравко Здравков (Шумен Аутоспорт, Mitsubishi Lancer
Коментари Харесай

Мартин Сурилов и Здравко Здравков поведоха в рали Твърдица 2021

Твърдица. Мартин Сурилов и Здравко Здравков (Шумен Аутоспорт, Mitsubishi Lancer Evo IX) поведоха в рали " Твърдица " 2021 след първите три скоростни стадия. Шуменският екипаж записа етапна победа в откриващата права " Твърдица ", като се наложи с 28 секунди над главните любимци за успеха Мирослав Ангелов и Георги Гаджев (Мегапорт, Skoda Fabia Rally2 evo).

В средата на първата права, екипажът на Мегапорт удря камък при излизането от десен завой и до края на стадия е заставен да кара по джанта. Това изяснява и сериозното закъснение, което Ангелов и Гаджев инкасираха по отношение на Сурилов и Здравков.
До края на деня, тандемът на Мегапорт завоюва двете оставащи прави и изостава с 22,5 секунди от водачите, коeто предвещава извънредно забавна борба в оставащите четири скоростни стадия в събота.

На третата позиция след първия спортен ден се намират краткотрайните водачи в националния шампионат Георги Василев и Стефан Добрев (Дианел Рейсинг, Mitsubishi Lancer Evo IX).

При колите с един двигателен мост и клас RC4 водачи са Дилян Станков и Йордан Йорданов (Булсим, Peugeot 208 R2). Двамата изпреварват с 12,5 секунди тандема на АСК " Престиж " Денис Станчовски и Явор Брънков (Peugeot 208 R2). Трети се движат Антон Титов и Динко Георгиев (Peugeot 208 R2) на 25,5 секунди от водачите.

В група Е водачи са Георги Янков и Цветан Балджиев (АСК " Пловдив ", Mitsubishi Lancer Evo IX). Те заемат и петата позиция в генералното класиране. Втори в групата са Тодор Атанасов и Владимир Ичеренски на 28,8 секунди, а трети са техните съотборници от Флат-Аут Ясен Обретенов и Калоян Шантанов на 41,8 секунди.

В RC3/N борбата още веднъж е извънредно забавна. Емил Денев и Тодор Йорданов са водачи след първия ден с едвам 11,8 секунди преднина пред Любомир Николов и Георги Цонев. Трети след първите три скоростни стадия се движат Иван Ангелов и Свилен Савов на 58,8 секунди.
При " най-малките " от клас RC5 извънредно опитните Стефан Желязков и Иван Турлаков са водачи с преднина от 15,5 секунди пред Петър Йорданов и Любка Йорданова. На трета позиция са Михаил Боев и Димитър Гочев с закъснение от 26,5 секунди.

В днешния ден предстоят нови четири скоростни стадия, които би трябвало да дефинират призьорите в 17-то рали " Твърдица " 2021.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР