Твърде много хора към навършването на пенсионната възраст най-вероятно няма

...
Твърде много хора към навършването на пенсионната възраст най-вероятно няма
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Хората масово не се осигуряваха през 90-те, ето го резултатът

" Твърде доста хора към навършването на пенсионната възраст най-вероятно няма да имат изискуемия застрахователен стаж, с цел да получат най-малко минималната пенсия. В 90-те години казахме, че няма правила, хората всеобщо не се осигуряваха - резултатът е подобен, какъвто го виждаме ", сподели президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов в предаването " Денят ON AIR " на телевизия Bulgaria ON AIR.

По думите му това е доста сериозен проблем, а общата философия на пенсионните системи не планува придвижване обратно в условията. Манолов акцентира, че държавното публично обезпечаване не получава тези средства, които лицата биха преместили от партидите си в посока първия дирек, те отиват в " Сребърния фонд ".

" Информацията, която пенсионните сдружения дават, е малко като сметките на " Топлофикация ". Държавата няма по какъв начин да направи разяснителна акция за всеки един случай. Може би в България прекомерно доста се избърза с постигането на индикаторите стаж и възраст. Решението е да се понижи условието за застрахователен стаж. Казармата се признава за застрахователен стаж, само че на бойците в казармата този интервал им се признава като трета категория труд ", изясни Манолов.

И добави, че в това време сержантите, офицерите и генералите се пенсионират по първа категория труд

" Не се е нараснало потреблението, само че се усили неговата отчетност, тъй като в този момент не вървим на кръчми, където не се регистрира потреблението, а пазарим в магазини, където се регистрира. Рисковано е децата да вървят на учебно заведение в пандемия, само че децата след 7 и 12 клас би трябвало да положат матура. Трябва да се намерения кое е по-малката пакост ", сподели още президентът на КТ " Подкрепа ".

Той предвижда, че безработицата няма по какъв начин да скочи внезапно.

" Характерът на тази рецесия е по-различен, тази рецесия не е икономическа. Взеха се ограничения, резервираха се работни места. Първите земетресения бяха смекчени ", изясни Димитър Манолов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР