Президентът Румен Радев продължава политическите консултации за съставяне на правителство

...
Президентът Румен Радев продължава политическите консултации за съставяне на правителство
Коментари Харесай

Възраждане и БСП - днес при президента за консултации за съставяне на правителство

Президентът Румен Радев продължава политическите съвещания за сформиране на държавно управление с четвъртата и с петата парламентарна група - " Възраждане " и Българска социалистическа партия. 

Вчера президентът беседва с ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Продължаваме промяната " – " Демократична България ". Най-голямата коалиция в Народното събрание съобщи, че ще предложи държавно управление на малцинството със собствен кандидат за министър председател, друг от Бойко Борисов, и ще търси поддръжка за кабинет от всички парламентарни обединения, които не желаят нови предварителни избори. От Движение за права и свободи дадоха знак, че ще поддържат държавно управление на ГЕРБ. 

От " Продължаваме промяната " - " Демократична България " оповестиха, че остават съпротива в 50-ото Народно заседание.

" Аз по принцип заобикалям да приказвам за втори и трети мандат, до момента в който още обсъждаме първия. Ситуацията е много комплицирана. Казвам го неслучайно, тъй като се множат партиите с готовност за третия мандат ", сподели Румен Радев. 

Такова предпочитание демонстрираха от партия " Възраждане “. Представителите ѝ ще беседват с президента през днешния ден в 9 часа. 

Пред БНР водачът на групата Костадин Костадинов разгласи, че в случай че партията му получи третия мандат, ще беседва за общо ръководство с всички парламентарни сили без ГЕРБ и Движение за права и свободи:

" Правителство може да бъде формирано от всички партии в 50-ото Народно заседание, само че без ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, с мандат на " Възраждане ", тъй като това са 125 гласа. Няма да бъде елементарно, само че това е изпълним вид ".

В 11 часа през днешния ден президентът ще беседва с представителите на Българска социалистическа партия. Левицата няма да поддържа кабинет с мандат на ГЕРБ или на Движение за права и свободи. Социалистите към момента не са решили дали ще поддържат държавно управление с трети мандат. 

Вероятно на следващия ден президентът ще беседва с последните две обединения – " ИТН " и " Величие ". След края на политическите съвещания със седемте парламентарни партии президентът би трябвало да реши по кое време ще връчи мандат за сформиране на кабинет на претендент за министър председател, посочен от ГЕРБ-СДС.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР