Турция планира ограничения, които ще засегнат употребата на наргилета и

...
Турция планира ограничения, които ще засегнат употребата на наргилета и
Коментари Харесай

Подготвят мерки и срещу наргилетата и наргиле баровете

Турция възнамерява ограничавания, които ще обиден използването на наргилета и наргиле питейните заведения в страната, оповестява " Хюриет дейли нюз ".

Президентът Реджеп Тайип Ердоган съобщи преди няколко дни във връзка Световния ден против цигарения пушек (31 май), че " наргилетата са даже по-вредни от цигарите " и държавното управление приготвя някои промени, " с цел да избави народа от тази неволя ".

Според президента " някои хора желаят да заобиколят битката на неговото държавно управление против тютюна посредством наргилета, електронни цигари или пури ".

" Наясно сме с това ", сподели той. " Електронните цигари не са нещо друго. Брутално вредят (на хората). Няма да позволим това да се случи ", сподели той.

Думите на президента насочиха вниманието към наргилетата и наргиле питейните заведения в страната.

В Турция е строго неразрешено пушенето на закрито в публичните места от юли 2009 година и лиценз могат да получат само наргиле питейни заведения с открити пространства.

Преди пандемията в Истанбул имаше към 500 сходни питейни заведения.

" Ние обичаме народа си. Никой не може да отхвърли битката ни против използването на тютюн ", сподели Ердоган на полемика с младежи.

" На идната ни среща с Илон Мъск, ще му кажа да похарчи малко пари и против използването на цигари ", уточни още президентът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР