Турция има желание да сътрудничи на талибаните, след като радикалното

...
Турция има желание да сътрудничи на талибаните, след като радикалното
Коментари Харесай

Ердоган: Турция има желание да сътрудничи на талибаните

Турция има предпочитание да сътрудничи на талибаните, откакто радикалното придвижване завладя властта в Афганистан, стана ясно от изказване на президента Реджеп Тайип Ердоган.

„ Ние сме подготвени за всевъзможни типове съдействие, с цел да запазим мира на афганистанския народ, сигурността на турските жители, живеещи в тази страна, и да защитим ползите на нашата страна “, съобщи президентът за анадолската организация, представен от ТАСС.

След като главната част от западния боен контингент бе изтеглена от страната, талибаните започнаха огромна атака, с цел да открият надзор над Афганистан. На 15 август бунтовниците влязоха в Кабул и превзеха столицата за часове. Президентът Ашраф Гани се отдръпна часове преди този момент, по думите му, с цел да избегна кръвопролития. Вчера стана ясно, че той и фамилията му се потърсили леговище в Обединените арабски емирства.

Западните страни не престават и през днешния ден да изтеглят жителите си, до момента в който талибаните не позволяват до интернационалното летище в Кабул локалното население в опит да ги задържат на територията на страната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР