Турция и Русия завършиха преговорите по техническите детайли около създаването

...
Турция и Русия завършиха преговорите по техническите детайли около създаването
Коментари Харесай

Турция и Русия подписаха важно споразумение

Турция и Русия приключиха договарянията по техническите елементи към основаването на взаимен турско-руски център за мониторинг на примирието в Нагорни Карабах. Анкара и Москва са подписали съглашение, заяви турското министерство на защитата, представено от телевизия НТВ.

В огласеното известие на министерството се показва още, че не престават нужните действия за допустимо най-скорошно привеждане в деяние на взаимния център. Прекратяването на огъня, подписано на 10 ноември, спря военните дейности във и към Нагорни Карабах, интернационално приет като част от Азербайджан, само че обитаем с етнически арменци, след най-тежките сражения в региона от деветдесетте години.

Турция и Русия се договориха да основат взаимен център в региона за мониторинг на примирието, а турският парламент одобри закон за изпращане на военни наблюдаващи там. Министрите на защитата на двете страни Хулуси Акар и Сергей Шойгу подписаха на 11 ноември меморандум за установяването на взаимния турско-руски център. Руски и турски военни представители започнаха предишния месец механически диалози, с цел да договорят параметрите на механизма за мониторинг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР