Барселона е все по-близо до поредното си класиране за Финалната

...
Барселона е все по-близо до поредното си класиране за Финалната
Коментари Харесай

Барселона надви Олимпиакос след продължение и докосва Финалната четворка в Евролигата

Барселона е все по-близо до следващото си класиране за Финалната четворка в Евролигата, откакто в мач №3 от плейофната серия против Олимпиакос селекцията на Роджър Гримау се наложи с 82:80 като посетител след продължение и по този начин поведе в конфликта с 2-1 триумфа.

Както по традиция, двата тима сътвориха нов трагичен дуел в " Двореца на мира и дружбата " в Пирея, в който Джабари Паркър беше огромният воин за каталунците в края на спомагателното време.

По този метод испанците се приближиха на единствено една победа от място в полуфиналите, което те ще могат да си подпечатат още този четвъртък (2 май), когато още веднъж гостуват на " червено-белите " в Гърция.



Срещата довечера стартира с ниска ефикасност, като откриващата четвърт завърши при тъждество от 13:13, а във втората част запасите Филип Петрушев и Моузес Райт помогнаха на домакините да вземат лек задатък на почивката при 37:32.

Баскетболистите на Барса бързо заличиха своя пасив в хода на третата част, а положителните изяви на Николас Лапровитола, Уили Ернангомес и Джабари Паркър даже разрешиха на техния отбор да си обезпечи преднина от 57:51 преди решителните 10 минути.

Олимпиакос обаче надалеч не беше споделил последната си дума, като момчетата на Йоргос Барцокас още веднъж откриха пътя към цялостния поврат, откъсвайки се на шест пункта при 69:63. Гостите също бяха решени да не изгубят и дадоха отговор с две тройки Алекс Абринес, както и с панер на Лапровитола за 71:71. В самия край Найджъл-Уилямс Гос въпреки всичко имаше късмет да донесе триумфа за домакините, само че пропусна и мачът влезе в продължение.

The shot that sent us to OT... calmest man in the arena I
— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague)

Допълнителното време още веднъж предложи смени на водачеството, с цел да се стигне до последната секунда, когато при резултат 80:80 на Филип Петрушев му бе отсъдено противоречиво нарушаване против Джабари Паркър, което прати американеца на линията за три наказателни удара. Бившият състезател в НБА осъществя първите два, след което пропусна третия съзнателно, с което принуди Шакил Маккисик да търси обезверена пукотевица от отдалеченост, което не влезе и по този начин подпечата успеха на Барселона

Ян Весели вкара 16 точки за каталунците, а Томаш Саторански, Уили Ернангомес и Джабари Паркър се разписаха с по 13.

За Олимпиакос Филип Петрушев завърши с 18 пункта, до момента в който Моузес Райт и Томас Уолкъп се регистрираха надлежно с по 16 и 10.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР