Турският президент Реджеп Тайип Еродган започна съдебни действия срещу германски

...
Турският президент Реджеп Тайип Еродган започна съдебни действия срещу германски
Коментари Харесай

Ердоган съди германски политик, който го нарекъл „канален плъх“

Турският президент Реджеп Тайип Еродган стартира правосъдни дейности против немски политик, който го назова " дребен канален плъх ", заяви неговият юрист, представен от " Дойче веле ". Волфганг Кубицки, заместник-председател на долната камара на немския парламент, е направил забележката по отношение на политиката на Турция за изтласкване на сирийски мигранти към Европейски Съюз.

Базираният в Кьолн юрист съобщи пред списание " Шпигел ", че наказателната тъжба, която е подадена в град Хилдесхайм, съдържа изказвания за засегнатост и клюка, откакто Ердоган е бил " дехуманизиран " и " достойнството му е била накърнена " от коментара.

Волфганг Кубицки е член на демократичната Свободна демократична партия (СвДП), която е в коалиция с левоцентристките социалдемократи (СДП) на канцлера Олаф Шолц и екологичната партия " Зелените ".

В жалбата се показва, че терминът " канален плъх " принизява Ердоган като  " морално деградирал и непоносим ". В жалбата се твърди, че ответникът (Kubicki) не се е занимавал с фактическа рецензия, а само с клюка.

Кубицки направи забележката в понеделник, до момента в който водеше предизборна акция за изборите през идващия уикенд в северозападната немска провинция Долна Саксония по отношение на бежанската политика на Ердоган.

В жалбата се показва също, че Кубицки индиректно е обвинил Ердоган, че употребява бежанците и мигрантите като оръжие за оказване на напън върху Запада, което съгласно юриста му е явно погрешно.

През март 2016 година, откакто 1,3 млн. незаконни бежанци влязоха на територията на Европейския съюз - най-вече през Турция - Европейски Съюз подписа съглашение с Анкара на стойност 6 милиарда евро за прекъсване на незаконното пътешестване на хора до гръцките острови и нататък.

Огромното болшинство от мигрантите бяха сирийци, бягащи от спора вкъщи, които първо бяха намерили леговище в прилежащите Ирак, Ливан и Турция.

Германският политик съобщи пред немската осведомителна организация ДПА, че не се тормози от възможен юридически спор с Ердоган.  " Фактът, че от 2014 година насам Ердоган е инициирал към 200 000 такива производства, в действителност приказва за всичко ", сподели Кубицки.

Той означи още, че каналните плъхове са симпатични, само че също така  " умни и хитри ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР