Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че няма да позволи

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че няма да позволи
Коментари Харесай

Нов ултиматум на Ердоган: Блокирам Швеция и Финландия за НАТО

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че няма да разреши на Швеция и Финландия да се причислят към НАТО, до момента в който не бъдат изпълнени настояванията на Турция.
" Докато Швеция и Финландия не спрат да поддържат терористичните организации, те не би трябвало да чакат позитивно отношение от нас към участието им в НАТО. Нека никой не чака от нас отстъпки по този въпрос ", сподели Ердоган.
Той изясни, че в случай че обстановката с поддръжката на кюрдските милиции и партии, които Турция счита за терористични, не се промени, турският парламент ще блокира влизането на нови страни в НАТО.
" Не е толкоз елементарно, колкото наподобява, в случай че считат, че незабавно ще бъдат признати в НАТО. Меморандумът, подписан в Мадрид, е единствено покана и ние казахме на всички наши сътрудници (от НАТО) за това ", напомни Ердоган.
Вече няма подозрение, че турският президент няма да отстъпи от настояването си към Хелзинки и Стокхолм, което слага финландците и шведите пред сложен избор - да погазят интернационалното право и личното законодателство за човешките права и предадат на Анкара свои и непознати жители от кюрдски генезис.
Съзнателно или не, с тази своя политика Ердоган оказва помощ на Путин, за който участието в НАТО на прилежаща Финландия е сериозен проблем за сигурността на Русия.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР