Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви откриването на нови петролни

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви откриването на нови петролни
Коментари Харесай

Ердоган: Турция откри висококачествен петрол в югоизточната част на страната

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи откриването на нови петролни находища в окръзите Джуди и Габар в провинция Сирнак в югоизточната част на страната, съобщи Анадолската организация.


Той съобщи, че добивният потенциал на новото находище се прави оценка на 100 000 барела дневно.

" Искам да споделя положителната вест. Открихме петролни ресурси с индустриален потенциал от 100 000 барела на ден в Джуди и Габар ", съобщи президентът по време на церемонията по откриването на най-голямата слънчева електроцентрала в Европа (Karapınar SPS) и стартирането в употреба на други неотдавна приключени уреди в централната провинция Коня.

Турският държавен глава означи, че новооткритият нефт " е с високо качество ".

Ердоган акцентира, че " Турция към този момент няма да зависи от други за сила, трансформирайки се в страна експортьор на сила ".

Президентът съобщи, че петролът, открит на дълбочина 2600 метра, ще бъде добиван " със 100 сонди, а запасите ще могат да задоволят една десета от дневното ни ползване ".

Ердоган съобщи също, че петролният бунар в Габар ще бъде наименуван на името на младата учителка по музика Айбуке Ялчин, която беше убита при терористично нахлуване на ПКК през 2017 година в Югоизточна Турция.

" Надявам се, че нашето ново находище, сондажът Айбуке Ялчин-1, ще създава повече нефт, в сравнение с създава цялата страна ", добави той./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР