Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини Гърция в разпалване на

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини Гърция в разпалване на
Коментари Харесай

Ердоган обвини Гърция в разпалване на напрежение, размаха пръст и на ЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган упрекна Гърция в разпалване на напрежение в източното Средиземноморие, заяви Българска телеграфна агенция.

Разпалването на напрежение в източното Средиземноморие се дължи на гръцкия нрав. Ние обявихме публично лицензите за изследване в този регион и те станаха известни на целия свят. Те ще продължат до 23 август. Турция не търси нито непотребни завършения, нито непотребни напрежения. Но реакциите на гръцката страна са недоброжелателни. Тези, които атакуват моите братя в Западна Тракия, ще дадат сметка за това пред интернационалните институции. Предупреждавам и Европейски Съюз. Искаме правдивост, наш дълг е да пазиме родствениците си. Няма никаква логичност в претенциите на Гърция за пълномощия върху остров Мейс, който е на 580 километра от гръцкия континент, и единствено на 2 км от турските крайбрежия, уточни Ердоган.

Турският президент съобщи това в тирада пред участници в конференция на регионалните управления на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР). Конференцията бе свикана във връзка 19-ата годишнина от основаването на партията, която ще се означи през днешния ден с редица прояви.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР