Турският президент Реджеп Тайип Ердоган нарече социалните медии един от

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган нарече социалните медии един от
Коментари Харесай

Ердоган посочи главната заплаха за демокрацията

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган назова обществените медии „ един от главните източници на опасност за демокрацията “, когато за следващ път алармира, че неговата ръководеща Партия на справедливостта и развиването (ПСР) се готви да вкара по-строги ограничения за регулирането й. 

„ Социалните медии, които бяха приветствани като знак на свободата, когато се появиха за първи път, в този момент се трансфораха в един от главните източници на опасност за днешната народна власт. Дезинформацията се трансформира в световен проблем за сигурността. В тази връзка е значимо да осведомяваме обществеността и да се борим с дезинформацията и пропагандата в границите на истината “, сподели той на 11 декември.

Ердоган направи това във видеообръщение, в първия ден от срещата на върха на Stratcom 2021, проведена от президентската дирекция за връзки.

„ Опитваме се да защитим нашите хора, изключително уязвимите браншове на нашето общество, от неистини и дезинформация, без да компрометираме правото на нашите жители да получават точна и безпристрастна информация.

„ Никой, никоя компания не може да бъде над закона... Определено няма да позволим истината да бъде покрита с неистини “, сподели още той.

Управляващата партия ПСР приготвя план на закон, който ще глоби " подправени вести " и " дезинформация " в обществените мрежи.

Подробности за предлагането към момента не са споделени обществено, само че в разнообразни информации се споделя, че то планува основаването на дирекция за обществени медии, която да следи онлайн мненията. 

Съобщава се, че идното законодателство планува до пет години затвор за консуматор на обществени медии по обвинявания за „ подправени вести и дезинформация “.

Съответният законопроект ще е вторият във връзка с обществените медии в Турция. Предишният принуди обществените медийни платформи да открият офиси в Турция и да имат собствен формален представител, отгонорен за наличието на платформите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР