ДУБАЙ, Обединени арабски емирства (AP) — Докато ядрената програма на

...
ДУБАЙ, Обединени арабски емирства (AP) — Докато ядрената програма на
Коментари Харесай

Анализ: Ядрената политика на Иран за натиск и преговорите вероятно ще продължат дори след смъртта на президента

ДУБАЙ, Обединени арабски емирства (AP) — Докато нуклеарната стратегия на Иран е на прага да се преобърне към обогатяване на уран с оръжейно качество равнища, Техеран организира тихи, непреки договаряния със Съединените щати и предложения ръководителя на атомния наблюдаващ на Организация на обединените нации в страната за договаряния.

Макар да наподобява спорно, този ход следва тактиката на Иран след разпадането на нуклеарната си договорка със международните сили, откакто тогавашният президент Доналд Тръмп едностранно отдръпна Америка от съглашението през 2018 година Техеран се пробва да упражни своя лична версия на „ оптималния напън “ на Тръмп върху интернационалната общественост, с цел да види икономическите наказания, които осакатиха стопанската система на страната и валутата подвигна в подмяна на закъснение на програмата си.

Ислямската република също наподобява се пробва да овладее риска, пред който е изправена от Съединени американски щати, откакто предприе невиждана офанзива против Израел на фона на войната си против Хамас в Ивицата Газа. Нападението - отгово...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР