Нещата са чудовищни. Надявам се медиите да дадете гласност на

...
Нещата са чудовищни. Надявам се медиите да дадете гласност на
Коментари Харесай

Делян Пеевски: Христо Иванов и Кирил Петков искаха да пенсионират Борисов

Нещата са чудовищни. Надявам се медиите да дадете публичност на всичко,  което се случва, да не се замете под килима. Не знам в България сигурно не се е случвало, в Европа не съм чувал да има подобен колосален скандал  и то кавги след кавги. Тези хора са обраснали с кешове, влачения, пудели – злокобна работа. Така ръководителят на Движение за права и свободи Делян Пеевски разяснява в Народното събрание публикуваните записи, в които водачите на ПП-ДБ приказват за „ кеш “.

 

На журналистически въпрос за поддръжката, която държавното управление на Денков получи от Движение за права и свободи Пеевски разяснява: „ Ние сме подкрепили България да има постоянно държавно управление, за което и не скърбя, само че в никакъв случай не сме знаели какво се случва и какво вършат тези хора. “

Това, което видяхме е чудовищно и българските жители видяха  къде са техните пари. Техните пари са влачени от контрабанда и складирани. Бившият им вътрешен министър – Бойко Рашков, видяхте по какъв начин е гулял, по какъв начин пудели са му носили кешовете, до него са седели пудели.  Другата група си приказват, че имат доста кеш, милион и половин, който би трябвало да го „ оправят “ – чудовищно, възмути се Пеевски.

 

Това кой какъв ще бъде го вземат решение хората, подсети ръководителят на Движение за права и свободи във връзка изказванията на Асен Василев, че Пеевски желал да бъде министър-председател.

 

Но за Асен Василев, в наличието на господин  Йордан Цонев, персонално ме е молил да го подкрепим да бъде вицепремиер, разкри Делян Пеевски.

Асен Василев мечтаеше за това, да не е просто един министър, с цел да може да ръководи дейно, съгласно неговите думи. Неговата съкровена фантазия е да стане министър председател и след Мария Габриел, на идната ротация да бъде махнат Денков и той да стане министър председател, сподели Пеевски.

 

Това са думи, зад които аз заставам!, акцентира ръководителят на Движение за права и свободи.

Запитан дали Василев е желал поддръжката на Движение за права и свободи с цел да стане министър председател, Пеевски удостовери: „ С наша поддръжка, несъмнено. И предлагаше и ние да имаме министри, даже да имаме вицепремиер,  да ги разширят на четири. Да има и от Движение за права и свободи вицепремиер, всичко това му е отказано. Мечтите им на тях са единствено за власт. “

 

Председателят на Движение за права и свободи разкри пред медиите, че се е срещнал с Христо Иванов след многократни настоявания на заместникът му Йордан Цонев. Още преди да стане този парламент Христо Иванов доста от дълго време желае да контактува с Движение за права и свободи, изясни Пеевски.

 

„ Една година господин Цонев ме убеждаваше да го приема, а аз не искам да поддържам връзка с Христо Иванов, тъй като знам неговите обвързаности с олигарха Иво Прокопиев. Той е едно прокси, просто няма лична воля този човек. Но Цонев една година ме убеждава да приказвам с него “, описа Пеевски.

 

Искам да ви опиша още нещо, зад което седнал съм,  а господин Цонев е очевидец. Христо Иванов сподели „ аз желая да бъда президент, нуждая се от поддръжката на Движение за права и свободи по тази причина. Важно е да унищожавам Политическа партия и да бъда единствен водач на дясното. След това да мога да стана президент, предлагам, господин Пеевски – вие да бъдете министър председател “, разкри Делян Пеевски.

Важната цел на Христо Иванов е да пенсионира Борисов, акцентира ръководителят на Движение за права и свободи.

 

Делян Пеевски разкри, че предлагането да бъде пенсиониран Борисов е било на Христо Иванов и Кирил Петков. На Борисов да му се откри някакъв пост в Европа ли, някъде на остров, както предлагаха преди този момент. Разбраха, че на остров не може. Но се пробваха в този сюжет  да ме кооперират и мене, съобщи ръководителят на Движение за права и свободи.

 

Той посочи, че такива диалози са се водили през 9-те месеца, в които Движение за права и свободи, ПП-ДБ и ГЕРБ управляваха дружно.

 

Тази оферта не беше един път, аз я споделих и на господин Борисов - по какъв начин желаят да го пенсионират, по тази причина му споделям и през днешния ден: в случай че той счита да ръководи в миналото с тези пуделчета,  и те му драскат на вратата в Банкя -  да знае, че те носят зестра доста - каруци кеш, предизвести ръководителят на Движение за права и свободи Делян Пеевски. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР