Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че ще попита президента на

...
Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че ще попита президента на
Коментари Харесай

Ердоган ще зададе важен въпрос на Байдън

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че ще попита президента на Съединени американски щати Джо Байдън на идната им среща този месец за какво има напрежение в връзките сред двете страни, написа " Хюриет дейли нюз ".

През последните години връзките сред Турция и Съединени американски щати, дългогодишни съдружници в НАТО и стратегически сътрудници, се утежниха фрапантно. Ердоган уточни, че се водят предварителни подготовки за срещата му с Байдън около лидерската среща на НАТО на 14 юни в Брюксел. „ На срещата ще попитаме за какво връзките сред Турция и Съединени американски щати минават през подобен под напрежение период”, сподели турският водач.

„ Онези, които притискат Турция по този метод, ще изгубят значим приятел”, предизвести Ердоган, като добави, че Турция е значим и благонадежден сътрудник в НАТО. След избирането на Джо Байдън за президент на Съединените щати Анкара изрази вяра, че двустранните връзки ще се подобрят. Анкара обаче уточни също, че няма да се поддаде на външен напън и изнудване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР