Турският президент Реджеп Ердоган отправи послание към НАТО, заявявайки, че

...
Турският президент Реджеп Ердоган отправи послание към НАТО, заявявайки, че
Коментари Харесай

Ердоган: Трябва да се удовлетворят справедливите ни искания за НАТО

Турският президент Реджеп Ердоган насочи обръщение към НАТО, заявявайки, че Турция желае да бъдат задоволени справедливите ѝ претенции, отнасящи се главно до поддръжка на битката против тероризма и глобите, и чака да види съответни стъпки, съобщи турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

" При състояние че е явна жизненоважната роля, която играем в НАТО, към момента беседваме с нашите съдружници за повдигане на глобите. Не можем да пренебрегнем глобите, които Швеция ползва по отношение на нас, няма рационално пояснение за това ", уточни Ердоган в изявление на гала в командването на корабостроителницата в Гьолджук, засягайки въпроса за позицията на Турция за кандидатурите на Швеция и Финландия за участие в НАТО.

" В интервал, когато съюзническата взаимност би трябвало да се слага на най-високо равнище, би трябвало да се приключи политиката на преиначаване, би трябвало да се удовлетворят справедливите претенции на Турция, отнасящи се главно до поддръжка на битката против тероризма и глобите, да се подхващат съответни стъпки ", сподели Ердоган..

" Турция не е видяла поддръжката, която чака от съдружниците си, нито в посрещане на потребностите ѝ в региона на защитата, нито в 40-годишната ѝ битка против тероризма ", добави Ердоган.

Турция има възражения против кандидатурите за участие в НАТО на Швеция и Финландия, обвинявайки двете скандинавски страни в толериране и даже поддръжка на терористични организации, в частност на Кюрдската работническа партия (ПКК), обсъждана като терористична организация от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати. Освен това Анкара упорства за анулация на рестриктивните мерки, наложени от двете скандинавски страни, както и от нейни съдружници от НАТО, за износа на отбранително съоръжение за Турция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР