Турският президент Реджеп Ердоган е заявил, че разполагането на зенитно-ракетните

...
Турският президент Реджеп Ердоган е заявил, че разполагането на зенитно-ракетните
Коментари Харесай

Разгръщането на руските С-400 в Турция започва през април

Турският президент Реджеп Ердоган е декларирал, че разполагането на зенитно-ракетните системи С-400, добити от Русия, ще стартира през април, оповестява БГНЕС.

Изявлението президентът направи при завръщането си от Москва след диалозите, които организира с съветския си сътрудник Владимир Путин, за ситуацията в Сирия.

" Ракетните системи за противовъздушна защита С-400 към този момент са наша благосъстоятелност. В момента се работи по образованието на експерти за разполагането им. Вече получихме по-голямата част от С-400. През април ще стартира тяхното разрастване “, споделил е Ердоган, представен от вестник „ Йени Шафак “.

В същото време турският президент е подчертал, че Анкара не се отхвърля и от американските зенитно-ракетни системи " Пейтриът ".

„ Вече споделих и ще повторя още един път, че обяснихме на американците: „ Ако ни предложите „ Пейтриът “, ние ще ги купим от вас “, споделил е той.

През септември 2017 година Руската федерация разгласи контракт с Турция за доставката на С-400 на цена 2.5 милиарда $. Първите доставки бяха направени на 12 юли 2019 година

В отговор Съединени американски щати, които интензивно се опълчват на придобиването на С-400 от Турция, оповестиха, че това решение на Анкара прави невероятно по-нататъшното й присъединяване в програмата за американски изтребители Ф-35.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР