Турският президент Ердоган обяви тримесечно извънредно положение в десет региона,

...
Турският президент Ердоган обяви тримесечно извънредно положение в десет региона,
Коментари Харесай

3 м. извънредно положение в Турция

Турският президент Ердоган разгласи тримесечно изключително състояние в 10 района, наранени от мощното земетресение, което взе хиляди жертви, съобщи Анадолската организация, представена от БГНЕС.

На конференция президентът на Турция заяви, че до момента са регистрирани 3549 смъртни случая и 22 168 ранени.

Изправени сме пред една от най-големите произшествия освен в историята на нашата република, само че и в нашата география и в света. Имаме 3549 починали и 22 168 ранени. Най-голямата ни разтуха е, че до момента повече от 8000 наши жители са избавени от руините, добави той.

Досега в района са изпратени 54 000 палатки, 102 000 кревати и други артикули от първа нужда, добави Ердоган.

На първо място, отпуснахме 100 милиарда лири на нашите институции за незабавна помощ и поддръжка “, продължи той.

В момента в региона на злополуката работят 53 317 души от издирвателно-спасителния и помощния личен състав. Броят им се усилва с всеки минал час с екипи от Турция и чужбина. В допълнение към хилядите профилирани чиновници, нашата жандармерия дежури в региона на бедствието с 54 товарни самолета, а командването на бреговата защита дежури със свои 10 кораба и лодки, сподели Ердоган.

В района са трансферирани близо 1000 коли за спешна помощ и 5 000. души здравен личен състав в 2 самолета-линейки.

Президентът Ердоган съобщи още: Образованието е прекратено до 13 февруари в учебните заведения в цялата страна и до 20 февруари в учебните заведения в региона на бедствието

Турският президент съобщи още, че се възнамерява да бъдат отворени хотелите в региона на Анталия, където краткотрайно да бъдат настанени хора, наранени от трусовете.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР