Министърът на здравеопазването освободи директора на УМБАЛ Лозенец“ д-р Христо

...
Министърът на здравеопазването освободи директора на УМБАЛ Лозенец“ д-р Христо
Коментари Харесай

Здравният министър уволни директора на болница „Лозенец“ заради нарушения

Министърът на опазването на здравето освободи шефа на УМБАЛ „ Лозенец “ доктор Христо Стоянов, оповестяват от здравното министерство. Причината за уволнението са голям брой нарушавания в болничното заведение, открити след извършен одит в лечебното заведение.

Констатациите от инспекцията са, че болничното заведение е във влошено финансово положение, като се следи устойчива наклонност за струпване и забележителен растеж на отговорностите в интервала на ръководство на изпълнителния шеф доктор Стоянов, пишат от Министерство на здравеопазването.

В края на 2022 година насъбраната загуба на лечебното заведение от минали години е съвсем 40 млн лева Година по-късно загубата към този момент е близо 72 млн.лв., а към 31 март тази година над 94 млн. лева. Към края на 2023 година, според счетоводния баланс на лечебното заведение, отговорностите на сдружението са в общ размер на 25.84 млн. лева, което е нарастване с над 51% по отношение на миналата година. В края на първото тримесечие на тази година болничното заведение към този момент има над 28 млн. лева задължения.

Най-голям % от тях са към снабдители. Констатирано е и доста струпване на отговорности към личния състав на лечебното заведение.

За краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на УМБАЛ „ Лозенец “ е назначена доктор Олга Мицова – Масларова. Тя е експерт по вътрешни заболявания и кардиология и е част от екипа на Клиниката по кардиология и Многопрофилна клиника на УМБАЛ „ Лозенец “ от 1991 г до 2023 година В интервала от 2019 година до 2021 година е заместник-председател на Съвета на шефовете на университетската болница. От 2023 година е част от екипа експерти на ДКЦ „ Софиямед “. Д-р Мицова ще извършва длъжността шеф до осъществяване на конкурс.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР