Турският министър на отбраната Хулуси Акар очаква с приключването на

...
Турският министър на отбраната Хулуси Акар очаква с приключването на
Коментари Харесай

Хулуси Акар:Първата фаза на новата турска операция в Ирак е успешно завършена

Турският министър на защитата Хулуси Акар чака с приключването на новата интервенция на Турция в Ирак граничната линия сред двете страни да бъде " заключена " и да бъде предотвратен достъпът на терористите до региона на границата, съобщи турската телевизия ТРТ Хабер.

Министърът е посетил през вчерашния ден нулевата точка на границата с Ирак, с цел да се запознае с хода на дейностите на турската войска в интервенция " Лапа-Ключ " дружно с началника на Генералния щаб на армията ген. Яшар Гюлер и с командващия на сухопътните сили ген. Муса Авсевер.

Акар уточни, че от началото на годината са били обезвредени общо 991 терористи. От юли 2015 година при дейностите на турските сили както вътре в страната, по този начин и в Сирия и Ирак са били обезвредени общо 34 259 терористи, сподели още министърът, като акцентира, че турската войска ще продължи уверено битката и ще избави народа от тероризма.

Само в интервенция " Лапа-Ключ ", която стартира на 18 април, са обезвредени 56 терористи, означи още Акар.

По думите на министъра първият стадий от интервенцията е сполучливо приключен и все още " никое място не е безвредно за терористите ".

Той още веднъж съобщи, че няма никаква разлика сред Кюрдската работническа партия (ПКК) и сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН), като добави, че " без значение кой от вътрешната страна или извън им оказва поддръжка, това е на вятъра изпитание ".

Хулуси Акар подсети, че поредицата интервенции " Лапа " в Ирак е почнала на 27 май 2019 година, като задачата им е да се обезпечи сигурността на границата и да се унищожат укритията, щабовете и убежищата на кюрдските бойци.

Както акцентира Акар, с помощта на взетите ограничения и на осъществените сполучливи интервенции в битката с тероризма границите на Турция са станали по-безопасни. " Нашите граници се охраняват с най-засилените ограничения в историята на републиката ", посочи още той.

По мотив на вчерашната дата - 24 април, когато се уважава паметта на арменците, избити в Османската империя през Първата международна война, Акар разяснява, че " няма нищо правилно " в изказванията за геноцид.

" Очакваме всички да видят истината, изложена от нашите историци по отношение на тези неоснователни изказвания ", сподели той. Според Акар понастоящем въпросът се политизира, само че " нашата история е чиста, няма нищо, от което да се срамим ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР