Турският доставчик на наземни летищни услуги Havaş предупреди клиентите си

...
Турският доставчик на наземни летищни услуги Havaş предупреди клиентите си
Коментари Харесай

Турската Havaş спира да обслужва самолети на руски и беларуски авиокомпании

Турският снабдител на наземни летищни услуги Havaş предизвести клиентите си от Русия и Беларус, че стопира да обслужва техните самолети, създадени в Съединени американски щати, в сходство със глобите на Запада против Москва поради войната в Украйна.

Предупреждението идва след среща на американски чиновници с представители на турските управляващи и на частния бранш и ще се отнася за машини, които съдържат над 25% съставни елементи и технологии с генезис Съединени американски щати, посочи Daily Sabah.

Турската авиационна промишленост е получила предупредителни писма, които се отнасят до експортния надзор на Американското министерство на търговията, обвързван с войната в Украйна. „ Провеждаме развой на надлежна инспекция, с цел да идентифицираме рисковете и следствията за нашия бизнес и заинтригуваните страни. В резултат на това може да не сме в положение да обслужим някои или всички ваши самолети “, предизвести Havaş клиентите си от Русия и Беларус.

Като част от широкообхватните западни наказания и контрола върху търговията на Москва, Съединени американски щати ограничиха лицензирането, функционалностите и услугите – от нови корпуси и мотори до поставки за чаши и гориво – на самолети с американски генезис, като самолетите Boeing, които съдържат до 25% американски съставни елементи.

Havaş, най-големият снабдител на наземни летищни услуги в Турция, работи на множеството летища в страната, в това число на интернационалните аерогари в Истанбул, Анкара, Измир и Анталия.

През декември представители на американската администрация организираха двудневен семинар в Турция, с цел да предупредят турските компании, че евентуално нарушават военновременните ограничавания на Съединени американски щати за Москва като дават набор от услуги на идващите съветски самолети, в това число обработка, зареждане с гориво и нови елементи на летищата.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР