Турските здравни власти алармираха за тревожно увеличение на случаите на

...
Турските здравни власти алармираха за тревожно увеличение на случаите на
Коментари Харесай

Скандал! В Одрин скочиха на българите - защо

Турските здравни управляващи сигнализираха за обезпокоително нарастване на случаите на ковид през последните няколко седмици в Тракийската област, която граничи с България.

Турският министър на опазването на здравето Фахреттин Коджа заяви на конференция, че в границите на 10 дни случаите на ковид в Къркларели са се нараснали от 308,51 на 100 хиляди души на 379,83 на 100 хиляди, в Одрин - от 159,16 на 212,13, а в Текирдаг - от 262,61 на 288,14 на 100 хиляди.

С това Къркларели се е изкачил на пето място в скалата на рисковите окръзи в Турция, а Одрин - на десето място, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според локалните здравни управляващи измежду аргументите за повишаването на случаите на COVID-19 в пограничните окръзи са визитите на българските жители, които в края на всяка седмица всеобщо пазарят в Одрин и Къркларели и не съблюдават епидемиологичните ограничения.

" Въпреки предизвестията българските жители, които идват да пазарят в Одрин, не употребяват маски, не съблюдават отдалеченост, събират се доста хора на едно място, което докара до увеличение на разпространяването на епидемията.

Смятам, че би трябвало да се подхващат ограничения за справяне с това състояние, с цел да се спре разпространяването на вируса ", съобщи ръководителят на лекарския съюз в Одрин проф. доктор Гюрджан Алтун.

По думите му се следи, че и някои локални търговци, изключително на местата, където българите всеобщо пазарят, също не поставят маски, нито съблюдават разпоредбите за отдалеченост.

Местните хора също са разтревожени, притесняват се, че обстановката може да се утежни още повече през идващите дни, в които се чакат доста туристи от България да пазарят за идните Коледно-новогодишни празници.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР