Турските власти са се извинили на българската страна заради скандалния

...
Турските власти са се извинили на българската страна заради скандалния
Коментари Харесай

Турските власти се извинили за бития българин, граничарите го ритали и блъскали

Турските управляващи са се извинили на българската страна поради скандалния случай на обичай български екскурзиант от турски гранични служители на реда. Това разгласи предаването „ Тази заран " по bTV министърът на външните работи Екатерина Захариева.

Случаят е записан на камера и по него тече следствие.

„ Гранична полиция " незабавно е алармирала сътрудниците си в Турция. Получили са опрощение и увещание, че въпросът ще се прегледа деликатно, и в случай че се удостовери, служителят, който си е разрешил физическото принуждение, ще бъде осъден ", изясни министърът.

„ Надявам се да подхващат ограничения против служителя, който е направил това ", уточни Захариева.
Както е известно казусът доби популярност след известие на прокуратурата, откъдето също към този момент проверяват случая и могат да издигнат обвиняване.

Самият пострадал български жител изясни, че е бил ритан и блъскан от турските граничари.

„ Лявото ми око е наранено доста мощно, имам скъсване на устната. Единият турски граничар ме блъскаше по гърба. Другият ме риташе в бедрата. Третият ме дърпаше. Дрехите ми бяха раздрани ", описа пред „ Нова телевизия " битият българинт.

Той изясни, че малко преди офанзивата безпроблемно е минал граничния пункт откъм турска територия и всичко е било наред.

" Докато си чакахме реда на гише " Дезинфекция " от българската страна на границата, вратата ми се отвори ненадейно и получих мощен удар в лявото око ", сподели потърпевшият.

" Разбрах, че това и преди се е случвало в тяхната промяна ", добави той, като се закани, че ще потърси правосъдна отговорност на тримата си нападатели си и ще желае от всеки по 30 хиляди лв. обезщетение за породените вреди.

Впоследствие излиза наяве, че турските граничари са не запомнили да му ударят избран щемпел и по тази причина са го дърпали назад към турския пункт.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР