Турските сили за сигурност са нанесли тежък удар през октомври

...
Турските сили за сигурност са нанесли тежък удар през октомври
Коментари Харесай

Над хиляда кюрдски бойци са били убити от Турция през октомври

Турските сили за сигурност са нанесли тежък удар през октомври на бойците на кюрдските групировки СЗН и ПКК вътре в Турция и отвън страната, заяви Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

Общо 1090 бойци на СЗН/ПКК са били обезвредени при взаимни интервенции на турската Национална разследваща организация (МИТ), турските въоръжени сили, жандармерията и полицията.

Действията са били осъществени в интервала 1-31 октомври. В същия интервал при терористични набези са били убити 16 чиновници на силите за сигурност и 21 цивилни, в това число бебета и деца, сочат още цитираните данни.

Турция преглежда сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН) като идентична организация с настоящата на турска територия Кюрдска работническа партия (ПКК).

Същевременно през октомври в границите на интервенции в турски градове против кюрдските бунтовници са били задържани 410 души, в това число кметове на прокюрдската Демократична партия на народите, показва още организацията. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР