Турски супермаркети обявиха тази седмица инициативи за намаляване и замразяване

...
Турски супермаркети обявиха тази седмица инициативи за намаляване и замразяване
Коментари Харесай

Турски супермаркети с голям жест към потребителите


Турски супермаркети оповестиха тази седмица начинания за понижаване и заледяване на цените на редица артикули след апели на турски виновни представители, оповестява в. " Дейли сабах ", оповестява Българска телеграфна агенция.

Това ускорява натиска от страна на държавното управление върху бизнеса да направи повече за ограничение на внезапното повишаване на потребителските цени, достигнали 24-годишен връх през октомври. В последвалите два месеца до края на м.г. инфлацията означи лек спад.
-->
Големи вериги супермаркети, измежду които Мигрос, Шок и A101, неотдавна оповестиха, че ще замразят цените на хиляди артикули от всекидневието.

Тази седмица министърът на финансите и държавната хазна Нуреддин Небати прикани търговците на дребно да подхващат дейности, като акцентира, че експлоататорското ценообразуване няма да бъде признато.

" Призовавам както националните, по този начин и локалните пазари да не усилват или да фиксират цените за избран интервал от време. Готови сме да предоставим всевъзможен тип подпомагане ", сподели той.

Наскоро Небати и министърът на търговията Мехмет Муш се срещнаха поотделно с висши представители на водещи търговски вериги. Муш предизвести, че държавното управление в никакъв случай няма да допусне незаслужено повишение на цените.

Веригата Шок разгласи, че ще замрази цените на към 1000 съществени потребителски артикули през януари - ориз, макаронени произведения, бобови култури, брашно, чай, кафе, захар, олио, зеленчуци.

Главният изпълнителен шеф на Шок Угур Демирел съобщи, че комерсиалната верига е решила да " способства за националната стопанска система и бюджета на клиентите ". 

Междувременно Мигрос също открои своя " антиинфлационен ангажимент " и разгласи, че фиксира цените на 419 лични артикули и прави отстъпки от цените на над 3000 продукта. Веригата замрази цените на доста съществени артикули, в това число олио, брашно, чай, захар, бобови култури, перилни препарати и памперси за този месец.

Собственикът на една от най-големите мрежи от магазини в Турция, A101, съобщи през днешния ден, че също ще замрази цените на 2023 съществени артикули през целия януари.

Карфур (CarrefourSA) анонсира отстъпки сред 20 % и 40 % от цените на 20 000 хранителни и нехранителни продукта за този месец, а Хепи сентър (Happy Center) ще направи отстъпки до 20 на 100 от цените.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР