Агенцията отбелязва, че срещата се е състояла вчера след няколко

...
Агенцията отбелязва, че срещата се е състояла вчера след няколко
Коментари Харесай

На фона на напрежението между Москва и Ереван Путин прие Пашинян в Кремъл

Агенцията отбелязва, че срещата се е състояла през вчерашния ден след няколко месеца на раздалечаване на Армения от нейния исторически съдружник Русия, съобщи Българска телеграфна агенция. Отношенията сред двете страни охладняха, откакто Азербайджан си върна изцяло контрола над Нагорни Карабах (населен с арменци, които назовават планинската област Арцах) предходната година. Арменските управляващи останаха разочаровани от ненамесата на съветските миротворци, ситуирани в обитаемата преобладаващо с арменци азербайджанска област. 

" Що се отнася до нашите двустранни връзки, те се развиват сполучливо ", обърна се съветският президент към арменския министър председател, който беше в Москва за срещата на върха на Евразийския стопански съюз. Путин, който не загатна напрежението сред Русия и Армения, регистрира значимото значение на двустранното икономическо съдействие.

Преди пет месеца дребната планинска някогашна руска република в Южен Кавказ се причисли към Международния углавен съд и надлежно би трябвало да извърши издадената от него заповед за арест на съветския президент, в случай че той стъпи на нейна територия, напомня Агенция Франс Прес.

Арменският министър председател е все по-критичен към връзките на страната си с Русия. Москва упреква държавното управление в Ереван, че желае да постави завършек на датиращото от няколко десетилетия партньорство, отбелязва Агенция Франс Прес. Това е първото посещаване на Пашинян в Москва от началото на напрежението.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР