Турската компания TAI започна изпитанията на новата версия на безпилотния

...
Турската компания TAI започна изпитанията на новата версия на безпилотния
Коментари Харесай

Anka: турски боен безпилотен апарат за радиоелектронно разузнаване

Турската компания TAI стартира тестванията на новата версия на безпилотния летателен уред Anka (Феникс), предопределен за радиоелектронно разузнаване.
Информацията е на Aviation Analysis Wing, която показа, че до момента създаването на този военен безпилотен уред е било секретно.

Военните безпилотни летателни апарати от този вид се употребяват за откриването на радари, радиолокационни станции, центровете за радиовръзка на съперника и други, посредством приемането и разбора на техните електромагнитните полета. Тези системи са изключително подобаващи за откриване на военната техника, която не може да бъде открита посредством оптични способи.

Изпитанията на Anka се организират в авиобазата Акънджи на северозапад от Анкара. Предполага се, че апаратът е направил най-малко един разследващ полет в Сирия.

Новата версия на Anka е оборудвана с най-съвременни компютърни системи за електронно разузнаване, ситуирани покрай носовата част, от двете страни на фюзелажа. Поставен е комплект антени, приемащи сигнали в доста необятен честотен диапазон. Криптираните разследващи данни в действително време се излъчват към командния център.

Anka е дълъг 8 метра и има обсег на крилата 17,3 метра. Двигателят е с мощ 155 конски сили и може да носи до 200 кг потребен товар. Далечината на полета е 200 км.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР