Туроператор сигнализира пред БНР, че забраната за организиране на туристически

...
Туроператор сигнализира пред БНР, че забраната за организиране на туристически
Коментари Харесай

Туроператор: Забраната за организиране на туристически пътувания се нарушава

Туроператор алармира пред БНР, че възбраната за образуване на туристически пътувания се нарушава. Така да вземем за пример.
" Със заповедта на министъра на опазването на здравето на 11 ноември 2020 година поради се забрани провеждането и организирането на групови туристически пътувания с проведен превоз в страната и чужбина, а съгласно, в който се вписа и Европейската инструкция за туризма всяко туристическо пътешестване включва две услуги - транспорт и настаняване. “ Това изясни Николай Данаилов, туроператор и член на съдружие “Туризъм “ по отношение на реализирането на екзотични пътувания с чартърни полети до Занзибар.
Тази заповед е актулизирана на 25.11.2020 година и стартира да важи от 23,30 ч. на 27 ноември, петък, до 21 декември 2020 година, като в страната се вкарват спомагателни противоепидемични ограничения.
„ Заповедта на министъра не е отменяна до момента. Но пътувания до Занзибар се реализират и ние, 2000 оператори, сме жестоки и нелепи простаци. Разбирате ли какъв брой е присмехулно това нещо - в заповедта на министъра не е написано на никое място за изключение за чартърните полети ", посочи Данаилов.
 Европейска комисия утвърди субсидирането на туроператорите за проведени чартърни полети Европейска комисия утвърди субсидирането на туроператорите за проведени чартърни полети
Министерството на туризма е получило нотификация от Европейската комисия (ЕК) за утвърждение на целево субсидиране на чартърните полети,...
Той посочи, че не се е обръщал към Министерството на туризма, подал е персонален сигнал три пъти до Регионалната здравна ревизия, както и до Столична община.
„ Никаква реакция. Какъв смут е това – че тази заповед е годна за едни, а за други не “, разяснява Данаилов.
Николай Данаилов уточни, че има няколко администрации, които би трябвало да се уведомяват за образуване на под наем полет – Гражданско въздухоплаване – летищата София и Варна, Министерство на вътрешните работи и Гранична полиция, Летище София.
„ Но най-фрапиращото е, че за идната стратегия за февруари – тези екзотични пътувания са всеобщо рекламирани по медиите – това е извънредно възмутително ", уточни Николай Данаилов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР