Turkish Airlines са най-често използваната авиокомпания за дълги полети от

...
Turkish Airlines са най-често използваната авиокомпания за дълги полети от
Коментари Харесай

И Turkish влоши качеството, не е само Lufthansa

Turkish Airlines са най-често употребяваната самолетна компания за дълги полети от българите, изключително по празници. За да не вгорчите отиването и изключително връщането си, бъдете готови за някои неща.

Първо, за тези, които мъчно заспиват или не могат въобще да спят на борда на аероплан: не разчитайте на алкохолното многообразие, с което бяхте привикнали за унасяне най-малко в сънливост.

Второ, към този момент се сервира единствено вино. При това недобро. Дотолкова, че турското, колкото и да е никакво, е за предпочитане пред " различното " френско - толкоз кисело, че чак е гадно. Второ, качеството на обслужване е паднало доста: стюардесата 2 пъти ни лекьоса в неумението си да сервира, освен това без турболенция. Част от петната не мога да се махнат след 2 химически чистения, тъй като едното оливане беше с черен чай, та с изключение на диря, остави и неприятния спомен от изгаряне. И още куп забележки могат да се създадат към импровизациите за сметка на клиентите. Отлично квалифицираните екипи от преди 3-4 години ги няма.

Трето, даже в бизнескласата в менюто са разказани неща, които действително не се оферират.

Четвърто, в случай че ви се случи полетът от София да закъснее, никой не Ви чака да асистира да стигнете по-бързо до трансферния аероплан. Ако въпреки всичко съумеете да се доберете до гейта 15 минути по-рано, не се учудвайте, в случай че портата към този момент е затворена, тъй като на вашето място са качили някой от по-предишен аероплан, както ми се случи. После не разчитайте някой да ви помогне с настаняване в Истанбул. Два часа циркулиране по гишето из необятното летище в Истанбул - най-голямото в Европа, с цел да си извоювате спане в хотел измежду нощите, което е ЗАДЪЛЖЕНИЕ на компанията да поеме. Но това не е всичко. Смятайте още час, до момента в който пристигна вашият ред за шатъл до мястото за настаняване. Което по предписание е в самия завършек на големия град, постоянно без лесна връзка с цивилизованата част.

Полагаемото се обезщетение най-вероятно няма да получите или най-малко по този начин беше в нашия случай.

Пето, заради рецесията доста дестинации към този момент са обединени - да вземем за пример Канкун и Мексико Сити, тъй че самолетът се трансформира в маршрутка: 14 часа полет с 15 седене на борда до столицата, още 2 престой на нейното летище, 2 часа и до курорта. За пушачите кошмарът е двоен - никакъв късмет да изоставен даже за секунда машината - има си специфична защита против тях.

Пишем го, с цел да не останете с усещане, че пишем единствено за на, която в последно време е рекордьор по недоволства за неправилност и ниско качество измежду самолетните компании, летящи от и до София: посланикът ни в Съединени американски щати, тв звездата Милена Милотинова, журналистката Ирина Недева, българските състезатели по фехтовка са единствено част от обществено оплакалите се от последните си полети с немската самолетна компания, източваща многомилиардни държавни помощи - другояче неразрешени от Европейски Съюз, през последните 3 години.

 

Наталия Каменова

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР