Туризмът и строителството са секторите извън енергетиката, които се очаква

...
Туризмът и строителството са секторите извън енергетиката, които се очаква
Коментари Харесай

Туризмът и строителството на колене

Туризмът и строителството са секторите отвън енергетиката, които се чака да понесат най-тежки удари поради войната в Украйна.

В Банско към този момент сигнализират за всеобщо анулиране на резервации от чужбина. ”Има действителен риск от загубата на множеството непознати туристи тази година “, разяснява ръководителят на Съюза на туристическия бизнес в курортния град Малин Бистрин. По думите му към този момент има канселации на почивки за зимата, а резервациите от Русия и Украйна ще бъдат на 100% анулирани поради спрените полети. Проблемът не е единствено при зимните курорти. Само за един ден в един хотел на морето са били анулирани 4000 броя нощувки, разкри Бистрин.

Според предствители на сектора отлив се чака освен на руснаци и украинци, само че и на туристи от Западна Европа, които се въздържат да почиват на Черно море, край чиито крайбрежия се водят бойни дейности.

Войната визира тежко и строителния бранш. Конфликтът се отразява пагубно на доставките на стомана в България, коментоира строителният бизнесмен Кирил Василев. „ От началото на седмицата цената се е трансформирала три пъти, и то единствено на вътрешния пазар, не приказвам за интернационалния. Ситуацията ескалира за часове “, съобщи той пред “Строител “. Русия и Украйна са едни от най-големите експортьори на метали, като страната ни е разчитала на доставки от към 40% от тях.Сега опция е Турция, само че оттова има квоти за импорт.

Строителните материали у нас към този момент нарастнаха фрапантно през последната година поради усложнения при доставките. Това пък оскъпи самото строителство, а сега осъществяването на част от инфраструктурните планове е под въпрос.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР