Туристи в Царево масово се оплакват от строителните дейности в

...
Туристи в Царево масово се оплакват от строителните дейности в
Коментари Харесай

Строят буни край почиващите в Царево

Туристи в Царево всеобщо се оплакват от строителните действия в Северния плаж, съобщи БНР. 3 хотела има до плажната линия, около която минават тежкотоварни коли със скална маса. От Регионалната туристическа камара в Бургас са изпратили сигнали за нарушаването до кмета на Царево Георги Лапчев и регионалния шеф на Бургас Мария Нейкова Кънева.

Според ръководителя на Регионалната туристическа камара в Бургас Иван Иванов на Северния плаж в Царево се построяват буни за разширение на плажната линия. Трите хотела са цялостни с чешки и български туристи. В разгара на сезона камиони натоварени със скална маса разнасят прахуляк и подвигат звук. След изпратен в края на месец юни сигнал до община Царево, придвижването на тежкотоварни коли е било за малко време спряно. След 15-ти юли, обаче, строителните действия са обновени.

" Посетихме на място. Видяхме какво е придвижването на товарните коли, като се върнахме в Бургас, съответна сигнална бележка до кмета на град Царево, с което разясних, че се нарушава Закона за устройство на Черноморско крайбрежие, въпреки че концепцията на Общинския съвет град Царево е превъзходна за разширение на плажната линия, само че това нарушава сигурността, запрашването на въздуха и тишината и спокойствието на туристите, които са настанен в тези хотели. Това ме принуди да приготвя нова сигнална бележка до кмета на град Царево и сигнална бележка до регионалния шеф. Резултат няма ", сподели за БНР Иван Иванов.

Рекламациите, които получаваме от недоволни поради шума и замърсяването туристи, са за наша сметка, сподели туроператорът Владимир Маринов.

" Не знам какво да вършим, какво ли не опитвахме ".

В северната част на града не се уголемява плажната линия посредством създаване на буни, а се работи по план за брегоукрепване, съобщи кметът на Царево Георги Лапчев. Проектът е предоставен от Министерството на районното развиване и благоустройствата и се води предпочитан за Общината. Въпреки, че за такива планове не се планува строителна възбрана, дейностите по укрепването на свлачищните процеси са понижени като размер. Част от тях, обаче, не могат да бъдат изцяло спрени, сподели Георги Лапчев.

" Това е обект на страната, има период, в който да бъде изпълнен ".

По думите на кмета компанията има право да работи през летни сезон, само че той е настоял пред притежателите да понижат до най-малко своите действия, даже огромна част от тях да ги спре през летния сезон, с цел да не бъдат обезпокоявани туристите.

„ Факт е, че не се чува звук, няма тежки машини, които да кънтят през месеците юли и август. Има екзистенц най-малко на размери, които не може да не се случват съгласно компанията, защото тя излиза от своя времеви график. На един или два дни би трябвало да кара едри габарити, които да доставят там на място, с цел да може в края на летния сезон да има размер, с който доста бързо да навакса пропуските, които прави през лятото ".

Дейностите по брегоукрепването не са в нарушаване на Заповедта за прекъсване на строителството през летните месеци, сподели още Георги Лапчев. По думите му в нормативната уредба са планувани изключения за планове, които са от особена значимост за Общината.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР