Туристи от Германия планират почивки в последния момент за някои

...
Туристи от Германия планират почивки в последния момент за някои
Коментари Харесай

Германски туристи бясно резервират почивки на Майорка

Туристи от Германия възнамеряват почивки в последния миг за някои дестинации в Испания. Например Майорка – най-големият от Балеарските острови. Някои немски самолетни компании пуснаха спомагателни полети до Майорка за великденските празници.

Дни откакто Берлин извади елементи от Испания, в това число най-големия остров Майорка от листата си с високорискови зони, хиляди немски туристи се насочиха към една от обичаните си дестинации за отмора. Докато хотелите в Германия остават затворени за задгранични гости и одобряват единствено пътуващи по бизнес, решението на Института по инфекциозни заболявания „ Роберт Кох “ значи, че завръщащите се от Майорка немски жители няма да бъдат поставяни под карантина. Нискотарифният авиопревозвач на „ Луфтханза “ – „ Юроуинг “ разгласи, че пуска 300 спомагателни полета до Майорка за интервала на католическия Великден.

Вили Шнеегас – немски екскурзиант, пътуващ за Майорка: „ Ако бях екскурзиант в хотел, нямаше да хвърча. Но считам, че някои испанци ще са удовлетворени, че ще одобряват туристи, тъй като те са източник на доходи. “

Туроператорът TUI разгласи, че стартира да предлага полети до Майорка от Хановер, Дюселдорф и Франкфурт от 21 март и чака скок на поръчките за Великден. Докато хиляди германци възнамеряват почивки в последния миг на Балеарските острови за празника, множеството испанци са заключени по своите райони и не могат да пътуват свободно заради рестриктивните мерки, наложени поради разпространяването на болестта. Междувременно Австрия възнамерява да е подготвена още през април със зеленото цифрово уверение за COVID-19.

Това ще бъде много по-ранно въвеждане на този документ, в сравнение с общоевропейско равнище, планувано за юни. По този метод австрийците, които са имунизирани или имат негативен тест за ковид, ще могат да пътуват свободно в границите на страната.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР