Турбодизел, бутон за стартиране, задвижване на четирите колела, пневматично окачване,

...
Турбодизел, бутон за стартиране, задвижване на четирите колела, пневматично окачване,
Коментари Харесай

Чували ли сте за Москвич-а с турбодизел, 4х4, пневматично окачване и още куп съвременни екстри?

Турбодизел, бутон за пускане, задвижване на четирите колела, пневматично окачване, навигация, цифрова класификация, челна проекция... Оказва се, че руските инженери са предвиждали добре автомобилното бъдеще.

Един доста забавен, само че за жалост " нероден " план на AZLK още веднъж притегли вниманието на обществеността. Концептуалният автомобил „ Москвич Истра “ беше изложен в Музея на превоза и за който каналът „ Автомобилна Русия “ в YouTube приготви сбит видеорепортаж. Колата е извънредно забавна - може би това е една от най-забележителните концепции на Московския авто цех.

Не толкоз от дълго време 2000 година изглеждаше обичайно далечно бъдеще, в което всичко щеше да бъде друго и в пъти по-добро. Много инженерни планове от 80-те и началото на 90-те години на предишния век бяха ориентирани тъкмо към 2000-та година.

Автомобилът AZLK-2144 стартира да се създава през 1985 година Тогава се допуска, че всички сложени в концепцията решения ще могат да бъдат приложени на сериен автомобил в края на хилядолетието.

И по този начин, дано изброим нововъведенията, с които изумява този Москвич: турбодизелов мотор, работещ взаимно с вариаторна скоростна кутия, старт/стоп бутон, задвижване на четирите колела, въздушно окачване, сателитна навигация, цифрово табло, head up екран с проекция непосредствено на ветроупорното стъкло...

Сега, през 2021 година, доста от тези технологии са общоприети за новите коли, само че, уви, новия Москвич - планът AZLK -2144, прочут още като Moskvich Istra, не съществува. Проектът е затворен с разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, а по-късно, както е известно, заводът престана да съществува.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР