Тук сме по-далеч от най-активната фаза на военните действия и

...
Тук сме по-далеч от най-активната фаза на военните действия и
Коментари Харесай

Гласове от Бесарабия: Одеса ни е много мила, всички се молят

„ Тук сме по-далеч от най-активната фаза на военните дейности и психически е по-лесно да преодолее човек това, което става в Украйна. “ Това показа в предаването „ 12+3 “ Дора Костова, бесарабска българка, основен редактор на най-стария български вестник „ Роден край “. Тя се намира в родното ѝ село на 150 километра от Одеса.
На родна земя е по-лесно да се преживее психически ужасът , добави тя.

Семействата имат привички да се презапасяват за зимата и разполагат с нужното за издръжка. С медикаментите е по-сложно, тъй като няма доставки, описа Дора Костова.

„ Много ме боли от това, което става в страната, доста ми е обезпокоително. Ще ми бъде доста по-тежко да следя това в профил “, по този начин тя стимулира решението си да остане в Украйна.  

Дора Костова оказва помощ като доброволец.

Ситуацията е напрегната. Всеки ден свирят сирени, въздушни паники . Из цяла Бесарабия, по крайбрежието. За благополучие няма масирана офанзива с ракети. Бият по някакви обекти. Хиляди хора пълнят чували с пясък за барикадите. Помагаме на бойците, тъй като от тях зависи доста “, разказа обстановката в Одеса Александър Барон.
Не желаеме съветски мир да пристигна, не желаеме да ни освобождават , акцентира той.

„ Врагът желае да смени нашата власт. Ние си избрахме нашето. Президентът в този момент има огромен рейтинг, тъй като не избяга, тук е – с бойците, с жителите . “

Барон счита да напусне града при утежняване на ситуацията, в случай че се стигне до офанзиви на цивилни региони.

Одеса за нас е доста блага. Всички се молят , само че никой не знае какво е в мозъка на терориста. “

Чуйте повече в звуковите файлове.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР