Цяло лято ще е затруднено движението между Орлов мост и

...
Цяло лято ще е затруднено движението между Орлов мост и
Коментари Харесай

Цяло лято ще е затруднено движението между Орлов мост и Военна академия

Цяло лято ще е затруднено придвижването сред Орлов мост и Военна академия, поради създаване на значим обект, обвързван с третия метродиаметър, сподели през днешния ден по Българска национална телевизия заместник-изпълнителният шеф на " Метрополитен " София инженер Кирил Зайков. Той добави, че в този сектор от бул. " Евлоги и Христо Георгиев " ще се употребява по една от двете ленти.

Инж. Зайков добави, че по кое време ще влязат в действие рестриктивните мерки ще бъде оповестено по-късно, като проектите са пречките да бъдат отстранени към 15 септември. Предвижда се и пренасяне на спирката на рейс 72 с 50 метра в посока към улица " Шипка ". Инж. Кирил Зайков посочи, че във всеки един миг ще има подсигурено пешеходно прекосяване.



В отговор на въпрос, той сподели, че трасето по третия лъч на метрото, в частта от Хаджи Димитър до Земляне, е построено на 60%, като се съблюдават предварителните периоди. Инж. Зайков сподели, че проектите са до 15 септември да се възвърне естественото придвижване по ул " Георги Софийски ".

Зам.-изпълнителният шеф на " Метрополитен " София посочи, че първите влакове сред хранилище Земляне и бул. " Патриарх Евтимий " ще тръгнат през септември 2019 година. В края на идната година метрото ще стигне до Орлов мост. Тогава ще се пусне и сектора в " Овча купел ".
 Имената на станциите по третия метродиаметър
© Скрийншот от Българска национална телевизия

Имената на станциите по третия метродиаметър
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР