Подкрепата за Украйна е една от червените линии“ на председателя

...
Подкрепата за Украйна е една от червените линии“ на председателя
Коментари Харесай

Фон дер Лайен поставя Украйна като червена линия за работа с крайната десница

Подкрепата за Украйна е една от „ алените линии “ на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за съдействие с политици от крайната десница след изборите за Европейски парламент на 9 юни. Това разгласи германката в телевизионния спор в пленарната зала Брюксел. Там петимата водещи претенденти се изправиха един против различен по тематики като защитата, външната политика и финансите.

В предходни диспути фон дер Лайен загатна, че може би е подготвена да работи с парламентарни групи вдясно от нейната дясноцентристка Европейска национална партия. Това докара до редица рецензии от хора, които до скоро бяха близки до германката.

Подкрепата за Европейски Съюз, за Украйна и за върховенството на закона са изискванията на фон дер Лайен за бъдещо съдействие, съобщи тя по време на заключителния спор сред водещите претенденти на политическите групи в Европейския парламент в Брюксел.

Фон дер Лайен съобщи, че би работила с политици, които дават отговор на „ три критерия: първият е проевропейски, вторият е проукраински - т.е. антипутински - и третият е в действителност за върховенството на закона “.

Това изключва Националното обединяване на Марин Льо Пен във Франция, Алтернатива за Германия (AfD), " Възраждане " в България и Конфедерацията на полската корона, пояснифон дер Лайен.

„ Всички те може да имат разнообразни имена и разнообразни правила, само че имат едно общо нещо: те са другари на Путин и желаят да унищожат нашата Европа. И ние няма да позволим това да се случи. “

Фон дер Лайен загатна, че може би е подготвена да работи с италианския министър-председател Джорджия Мелони, която се кандидатира на европейските избори и чиято партия „ Братя на Италия “ е обвързвана с групата на Европейските консерватори и реформисти.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР