Само, който не познава колко струва разрухата на невежеството, може

...
Само, който не познава колко струва разрухата на невежеството, може
Коментари Харесай

Румен Радев: Само, който не познава колко струва разрухата на невежеството, може да се страхува от цената на образованието

Само, който не познава какъв брой коства разрухата на незнанието, може да се опасява от цената на образованието. Това. Той се включи в празничното шествие по случай 24 май в столицата.

Честит най-светъл празник на всички сънародници.

Днес се прекланяме пред святото дело на светите братя, пред всички български просветители и освен през днешния ден, всеки ден би трябвало да си даваме сметка, че достолепието на едно общество, неговият разцвет, витален стандарт, престиж са в директна връзка с отношението ни към знанието “, сподели още Радев.

„ Днес, когато страните по света се надпреварват да влагат в просвета и обучение,

ние не можем да си позволим неблагоразумието да загърбим капацитета на нашите учени, преподаватели и откриватели, сподели президентът. Вярвам, че държавното управление, Народното събрание, всички ние като общество ще чуем апела на ректорите на университетите за почтен диалог за бъдещето на нашето обучение и просвета, ще потърсим устойчиви, дълготрайни решения “, добави Радев, по отношение на митингът на университетите.

14 метода да поддържате кръвното си налягане под надзор без медикаменти: тези правила ще ви оказват помощ 24.05.24 13:26 Румен Радев: Само, който не познава какъв брой коства разрухата на незнанието, може да се опасява от цената на образованието 24.05.24 12:54 Допълнителна организация е въведена през българо-гръцката граница 24.05.24 12:35 The New York Times: Руските въоръжени сили от ден на ден прекъсват работата на Starlink в Украйна 24.05.24 12:27 Национална агенция за приходите с нова порция коли на пияни водачи 24.05.24 11:55
Снимка: БГНЕС

В шествието участваха още кметът на София Васил Терзиев, служебният министър председател Димитър Главчев, жители и общественици.

„ Днес, когато светът се трансформира толкоз бързо,

ние би трябвало да помним корените си и да се грижим за нашата културна и просветителна традиция. Нека продължаваме да се учим и да се развиваме, да бъдем отворени към новите познания и технологии, само че и да пазим и почитаме нашето завещание, съобщи Васил Терзиев.

Снимка: БГНЕС

SafeNews напомня, че в празничното шествие по случай 24 май, както всяка година, се включиха и представители на висшите учебни заведения у нас. Но този път за тях това е и алегоричен митинг, ориентиран към ръководещите. Ректори и представители на университетите в столицата се включиха в шествието с митинги ленти върху облеклата си. Така те показват недоволството си към ръководещите, което обявиха още при започване на месец май.

Още вести четете в: България За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР