Националният съвет на навахо е подписал предложение за споразумение, което

...
Националният съвет на навахо е подписал предложение за споразумение, което
Коментари Харесай

Индианските племена единодушно одобряват предложението за водни права за река Колорадо, което ще струва на Конгреса $5 милиарда

Националният съвет на навахо е подписал предложение за съглашение, което ще подсигурява водни права за неговото племе и две други в засегнатият от суша Югозапад — договорка, която може да се трансформира в най-скъпата, призната от Конгреса.

Нацията Навахо има една от най-големите единични неуредени искове в басейна на река Колорадо. Делегатите признаха сериозността на своя избор в четвъртък и се изправиха под овации, откакто гласоподаваха единомислещо. Мнозина означиха, че напъните за обезпечаване на доставки на вода за племенните общности обгръщат генерации.

Говорителят на Съвета Кристалин Кърли и други чиновници стояха пред залата в Уиндоу Рок, Аризона, под ясно синьо небе, до момента в който вятърът виеше. Тя си спомни, че е научила за борбата за правата върху водата в учебно заведение, когато е била момиче.

Важен е методът, по който тя разказва деня, преди да се заеме със законодателството и околните транспортни средства натиснаха клаксоните си в празн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР