Цяла мрежа от подземни тунели в северната част на Южна

...
Цяла мрежа от подземни тунели в северната част на Южна
Коментари Харесай

Никой не знае кой е построил мрежата от подземни тунели в Южна Америка

Цяла мрежа от подземни тунели в северната част на Южна Америка към този момент десетилетия наред кара геолозите да си задават въпроси към възможните основатели на тези тунели.

Те са стотици и са задоволително огромни, тъй че хората да могат да се разхождат прави в тях. Геолозите обаче са безапелационни, че не са резултат от натурален развой. По стените им са открити след от нокти, което демонстрира, че и хората нямат пръст в построяването им.

Тунелите са наречени палеобурруп и най-вероятната доктрина е, че са изкопани от към този момент липсващ тип безделник.

Терминът е въведен от Хайнрих Франк, професор във Федералния университет в Рио Гранде до Сул, в Бразилия, който при започване на 90-те години на предишния век попада на строителна площадка в град Ново Хамбурго и попада на първия сходен тунел.

Въпреки че терминът не е въведен публично, доста учени го употребяват, защото сходни тунели се откриват и на други места по света. Само откривателят Хайнрих Франк е разкрил повече от 1500 от тях покрай Рио Гранде.

 Слон

Част от тунелите имат разклонения от десетки метри. Най-големият е с дължина от 609 метра, височина от 1.8 метра и ширина, която доближава до 1.5 метра.

Изчислено е, че близо 4000 метрични тона за изкопани от хълмовете, с цел да се сътвори единствено един от тунелите. Очевидно това е работа на не едно или две животни, а на няколко генерации, показва Amusing Planet.

Изследователите се сплотяват към мнението, че големите ленивци, които най-вероятно са построили тези тунели са били с размера на актуалните слонове.

Те би трябвало да са най-големите сухоземни бозайници след мамутите, които са обитавали планетата ни преди 10 000 години.

Но даже да се стигне до безапелационен извод за основателите на тунелите, въпросът за тяхната функционалност в Древността към момента остава отворен.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР