Цветни полета, мощни живописни щрихи, квадратни формати - незабравими изображения.

...
Цветни полета, мощни живописни щрихи, квадратни формати - незабравими изображения.
Коментари Харесай

Николай Тонков и неговите „цветни полета“ пристигнаха във Виена

Цветни полета, мощни живописни линии, квадратни формати - незабравими изображения. Всички цифрови, висококачествени принтове в лимитиран тираж 10/10. Това са творбите на Николай Тонков, в които всичко се върти към цвета, светлината и композицията.

Експозицията „ Цветни полета “, която показва цифрови принтове, основани на iPAD ще продължи до 25 май в залите на БКИ „ Дом Витгенщайн ” във Виена.  

Работейки с iPad, Николай Тонков премисля класическите техники на изобразяване по цифров метод и съумява да размие разграничителната линия сред цифровото и класическото изкуство в творбите си както официално, по този начин и във връзка с наличието. Изчистените форми, ярките цветове и взетите претекстове от ежедневието придават на творбите разтърсващ резултат, който може би се дължи и на тяхната елементарност. Изображения, които допират всеки. За Тонков новите технологии дават необятна опция за нови опити в цифровият хъб.

Рисуването е неделима част от живота му - методът, по който показва възприятията и положенията, през които минава. През 1988 година той приключва Националното учебно заведение за изящни изкуства в София. София е родна, само че дребна. В търсене на нови хоризонти и провокации през 1991 година отпътува в Берлин, с цел да продължи образованието си, и записва компетентност графичен дизайн. Силното възприятие за хармония го кара да откри по-близък контакт в комерсиалната част на изкуството, а точно приложната графика. За съвсем 30 години, през които той управлява двата офиса на студио   в Берлин и София, реализира огромни триумфи в реализирането на редица огромни национални и интернационалните планове. 



 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР