Цивилизацията Хопи е една от най-старите цивилизации на Северна Америка.

...
Цивилизацията Хопи е една от най-старите цивилизации на Северна Америка.
Коментари Харесай

Хопите и техните пророчества за края на човешката раса

Цивилизацията Хопи е една от най-старите цивилизации на Северна Америка. Местното им название измежду испанците е Пуебло и Навахо. За хопите се споделя, че ритуалите, които извършват поддържат съществуването на земята и, че в случай че бъдат спряни, земята ще загине. Тази философия съпътства цялото битие на Хопите, животът и битът им са подчинени в ролята на месии.

Жената-паяк - една от висшите Богини на Хопи е създател и страж на всички създания на Земята, в това число и индивида. Нейният жанр е измежду централните в традициите на Хопи. Духовният водач на Хопите съхранява античните текстове, които съгласно легендите са получени от цивилизации, населявали Земята преди нас.

В тези антични текстове съдържат познание освен за предишното, само че и за бъдещето, в това число и за вероятната крах на нашата раса. Според Хопите, ние живеем на 4-та поредна Земя, като предходните три са били унищожени, той като човечеството се е отдало на удоволствия и битка за власт и е не запомнило своята задача. Най-лошото в тези текстове е, че в този момент се намираме на границата на 4-тия апокалипсис. И всички старания на на Хопите са свързани към предотвратяването на това събитие.

Преди началото на войната с Ирак е свикана конференция, на която за пръв път били показани античните текстове на белите хора. Съгласно съдържащите се предсказания, войната в Ирак се явява началото на Трета Световна война. Опитът да се спре войната претърпява крах, а и съгласно пророчествата на Хопите, третата международна война се води към този момент от 10 години.

Според текстовете, даже началото на нуклеарна война не води до физическия завършек на човешката раса. В предсказанията се загатва за идването на полубог получовек. И в случай че при неговото идване на Земята остане някаква маса от праведни хора, помнещи своето предопределение, ходът на историята може да се промени и да се сътвори щастливо човешко общество. С всеки минал ден възможностите за подобен процес на събитията, сякаш понижават...

Една от главните задачи на Хопите е да пазят знанието и да съхраняват приемствеността сред цивилизациите. За да се изясни логиката и смисъла на вярванията на Хопите е належащо познаването на техните космологични показа и излъчените от потомство на потомство лечителски качества.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР