Цигари, алкохол и прекалено солена храна. Това за главните фактори

...
Цигари, алкохол и прекалено солена храна. Това за главните фактори
Коментари Харесай

Здравословният живот спасява милиони човешки животи

Цигари, алкохол и прекомерно солена храна. Това за основните фактори за 37 милиона случая на преждевременна гибел, които може да бъдат предотвратени до 2025 година на Земята, в случай че популацията схване по-здравословен метод на живот, се показва в проучване на Лондонския имперски лицей, оповестено в английското издание " Ланцет " и представено от БГНЕС.

Учените са пресметнали, че премахването или ограничението на основните рискови фактори за здравето може да попречи или да забави 37 милиона поданици на планетата прибързано да си отидат.

По-здравословният метод на живот значи да се понижи с една трета на потреблението на тютюн, да се ограничи с 10% потреблението на алкохол, да се редуцира с 30% количеството на потребяваната сол и нуждата да се понижи с 25% на броя на хората, страдащи от високо кръвно налягане, както и да се спре повишението на броя на затлъстелите и на диабетиците.

Това изпитание би разрешило до 2025 година да се избегне или да се забави гибелта на 16 милиона души измежду международното население от 30 до 70-годишна възраст и да се избегнат 21 милиона случая на преждевременна гибел при хората над 70 години.

Двата основни детайла за влияние върху продължителността на живота са тютюнът и високото кръвно налягане, който е значим рисков фактор за сърдечно-съдовите болести и може да се пребори с лекарства, физическо натоварване и понижаване на потреблението на сол.

При съблюдаване на условията за здравословен живот ще намалее смъртността при сърдечно-съдовите заболявания и при болните с хронични респираторни проблеми, ще спадне броят на умрелите от рак на белите дробове и на стомаха и ще се избегне наклонността за увеличение на смъртността, обвързвана с диабета, се показва в проучването.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР