Цифровите клонинги на хора са особено подходящи за рекламни цели(снимка:

...
Цифровите клонинги на хора са особено подходящи за рекламни цели(снимка:
Коментари Харесай

Създават цифрови копия на хора срещу за $145


Цифровите клонинги на хора са изключително подобаващи за рекламни цели
(снимка: Tencent Cloud)

Китайският заоблачен снабдител Tencent Cloud пусна платформа за основаване на цифрови копия на хора. Желаещите да се клонират е задоволително да качат триминутно видео и да запишат 100 фрази на китайски или британски, с цел да обучат AI модела.

В рамките на 24 часа услугата дава видео с дигитален клонинг, в което той приказва и прави дейности, които не са се случили в действителния живот. Таксата за обслужване е 1000 юана ($145) на видеоклип. Въпреки че Tencent не го назовава дийпфейк, в действителност е по този начин, отбелязва The Register.

Някои параметри като декор и звук могат да се контролират. Разработчиците са съумели да преодолеят „ плоската ” интонация и плавния темп на речта, присъщ за обичайните акустични модели. За задачата Tencent употребява лична технология за конфигурация на тона с дребна извадка, основана на модели за надълбоко акустично образование и вокодери на невронни мрежи.

Услугата предлага пет стила на цифрови хора: 3D реалистични, 3D полуреалистични, 3D подигравка, 2D действителни хора и 2D подигравка. Потребителите могат също да основават персонализирани въпроси и отговори на цифровия човек, трансформирайки клонинга в един тип дийпфейк чатбот.
още по темата
Tencent твърди, че цифровите клонинги могат да се употребяват в реклами. Вместо да заплащат на хора за всички свои рекламни потоци, фирмите могат да поръчат нов видеоклип за всеки нов поток въз основа на към този момент събраните данни.

Чен Лей, общоприет управител на подразделението Tencent Cloud Intelligent Digital Human Products, разгласи проектите на компанията да построи автоматизирана фабрика за за произвеждане на цифрови клонинги – AI+ Digital Intelligent Human Factory. Тя ще се базира на платформата за машинно образование Tencent Cloud TI, която включва повече от 10 логаритъма с изкуствен интелект.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР