Церемонията по встъпването в длъжност на новоизбрания американски президент Джо

...
Церемонията по встъпването в длъжност на новоизбрания американски президент Джо
Коментари Харесай

Форматът на церемонията по встъпването в длъжност на Джо Байдън беше променен

Церемонията по встъпването в служба на новоизбрания американски президент Джо Байдън ще се организира на 20 януари в стеснен формат и в сходство с нормите за обществено разграничаване. Това се споделя в изказване, оповестено от взаимната комисия на Сената и Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати. Заради пандемията уредниците са решили да се откажат от парада по случай встъпването в служба на идващия държавен глава.

Продължаващото обичайно към два часа шествие се гледа онлайн от десетки хиляди души, които се подреждат по пътя на новия президент към Белия дом. Вместо това малките екрани ще излъчат виртуална версия на парада, в която музиканти, танцьори и други актьори ще вземат участие във видео формат.

След церемонията по встъпването в служба Байдън и Камала Харис, определена за вицепрезидент на Съединени американски щати, ще вземат присъединяване в обичайния обзор на войските на Капитолийския рид. Пред тях ще вървят представители на всички клонове на американските въоръжени сили, при съблюдаване на нормите за физическа отдалеченост. След това военните ще съпроводят Байдън до Белия дом.

По-рано беше обявено за внезапно понижаване на броя на поканите за церемонията по встъпването в служба на 46-ия американски президент. Само членовете на 117-ия Конгрес ще могат да бъдат на Капитолийския рид и всеки от тях ще може да предложения по един посетител. Намален беше и броят на упълномощените публицисти, които да отразят събитието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР