Централният съвет на Организацията за освобождение на Палестина (ООП) призова

...
Централният съвет на Организацията за освобождение на Палестина (ООП) призова
Коментари Харесай

ООП призова да бъде замразено признаването на Израел

Централният съвет на Организацията за избавление на Палестина (ООП) прикани след гласоподаване в Рамала да бъде замразено признаването на Израел като страна.
Това е в отговор на решението на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел. Това оповестиха Агенция Франс Прес и ТАСС, базирайки се на изказване на управителния орган на ООП.

" Централният съвет поръча на Изпълнителния комитет на ООП да спре признанието на Израел дотогава, до момента в който той не признае страната Палестина в границите от 1967 година, без да анулира анексирането на Източен Йерусалим и да спре колонизацията ", се споделя в документа.

ООП е приета от интернационалната общност като единствен законен представител на палестинския народ. Централният съвет е нейния уголемен шеф орган, който се привиква сред сесиите на Националния съвет на Палестина (парламентът в изгнание).

На 6 декември 2017 година Тръмп съобщи, че признава Йерусалим за столица на еврейската страна и за пренасяне на американското посолство в града от Тел Авив. Статута на Йерусалим е един от основните проблеми в палестино-изарелския спор.

Израилтятаните заеха източната част на града в хода на войната от 1967 година и упорстват за това, че Йерусалим се явява " единствена и неделима " столица на Израил. На собствен ред палестинците желаят да създадат Източен Йерусалим столица на своята страна. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР