Централната избирателна комисия в Афганистан заяви, че президентските избори през

...
Централната избирателна комисия в Афганистан заяви, че президентските избори през
Коментари Харесай

Афганистан отложи планираните за април президентски избори

Централната изборна комисия в Афганистан съобщи, че президентските избори през април се отсрочват с няколко месеца, с цел да се обезпечи време да бъдат отстранени техническите проблеми, появили се на парламентарните избори през октомври, съобщи Асошиейтед прес.
Днес заместник-говорителят на комисията Абдул Азиз Ибрахими сподели, че е нужно повече време, с цел да бъде подготвен личният състав да борави със системата за биометрично различаване, чиято цел е да понижи измамите. По думите му още време е нужно и с цел да бъде направена спомагателна инспекция на изборните описи, съобщи Българска телеграфна агенция.
На парламентарните избори през октомври се стигна до много забавяния в работата на представителите на изборните управляващи, защото малцината техни чиновници, които бяха подготвени да работят със системата за биометрично различаване, не се явиха в изборните секции, а също така доста от записаните гласоподаватели не можеха да намерят имената си в изборните описи. В резултат се стигна до десетки оспорвания на изборните резултати.
Засега няма планувана нова дата за президентските избори.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР