Централната банка на Германия предупреди за завишени цени на недвижимите

...
Централната банка на Германия предупреди за завишени цени на недвижимите
Коментари Харесай

Централната банка предупреждава за завишени цени на имотите

Централната банка на Германия предизвести за повишени цени на недвижимите парцели, окачествявайки този развой като " особена накърнимост ", защото цените не престават да порастват. „ Както цените, по този начин и размерът на заемите не престават възходящия си тренд – не ставаме очевидци на спад вследствие на пандемията “, сподели вицепрезидентът на Бундесбанк Клаудия Бух. Тя добави, че сегашните стойности на парцелите се отклоняват от действителните с 10%-30%, а съвсем 90% от семействата чакат парцелите да продължат да нарастват.

Последният разбор за финансовата непоклатимост на Bundesbank също по този начин означи, че немските кредитори би трябвало да изградят финансови буфери за справяне с евентуални жилищни проблеми. Има опасения, поради скъпите банките да изтълкуват неправилно същинската стойност на обезпечението.

„ Финансовата непоклатимост ще бъде застрашена, в случай че на пазара на недвижими парцели настъпят дестабилизиращи събития, вследствие на което растежът на кредитирането ще докара до ненадейно нарастване на дълга от страна на кредитополучателите “ се споделя в отчет на немската централна банка.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР