Цените на петрола се понижиха в азиатската търговия поради безпокойствата,

...
Цените на петрола се понижиха в азиатската търговия поради безпокойствата,
Коментари Харесай

Спад в цените на петрола в азиатската търговия

Цените на петрола се намалиха в азиатската търговия заради безпокойствата, че възобновяване на търсенето може да бъде застрашено, в случай че рецесията с ковид продължи дълго, съобщи Ройтерс. Котировките спаднаха и след данните за по-слабо от предстоящото понижение на петролния запас на Съединени американски щати.

В азиатската електронна сесия американският лек недопечен нефт намали цената си с 38 цента или 0,9 на 100 до 42,55 $ за барел след лекото повишаване през вчерашния ден.

Лондонският вид Брент от Северно море поевтиня с 36 цента или 0,8 на 100 до 45,01 $ за барел след вчерашния спад на цената му с 0,2 на 100.

Петролният запас на Съединени американски щати е намалял за четвърта поредна седмица, макар че чистият импорт е повишен, заяви през вчерашния ден Службата за енергийна информация. Понижението с 1,6 милиона барела обаче е по-малко от предстоящото от анализаторите, интервюирани от Ройтерс, които предвидиха спад от 2,7 милиона барела. 

Търсенето на горива е спаднало с 14 % по отношение на същия интервал на предходната година през последните четири седмици, сочат данните на Службата за енергийна информация.

Очаква се международното търсене на нефт да се възвърне до равнищата от преди пандемията още през четвъртото тримесечие, съобщи през вчерашния ден саудитският министър на енергетиката. Той прикани сътрудниците от ОПЕК+ да изпълнят уговорките си по съглашението за понижаване на добива.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР