Цените на паркоместата в морските курорти стигнаха тези на нощувките

...
Цените на паркоместата в морските курорти стигнаха тези на нощувките
Коментари Харесай

Пладнешки обир! Да паркираш кола по Черноморието струва, колкото нощувка

Цените на паркоместата в морските курорти стигнаха тези на нощувките в къщите за посетители. Минимум 18 лв. на денонощие би трябвало да заплащат туристите с цел да държат колата си в закрит паркинг подземен в Созопол. 

С 4 лв. по-евтино или по 14 лв. на денонощие е таксата за място за колата под намерено небе. Нощувката в къща за посетители пък коства към 20 лв. на човек в пика на сезона, пише " Телеграф ".

Същото е ситуацията и на Каваци, където до предходната година плажуващите паркираха свободно на поляните покрай плажа, само че от тази година местата са оградени с въженца, а на входовете има касиери, които събират по 7 лв. дневно за прилагане на паркоместа. Ако колата пък остане и през нощта таксата скача на 14 лв..

Все още обаче има и по-евтини места, които са отдалечени от хотелите и плажовете на цени от 10 лв. за денонощие.

Въпреки високите цени е много мъчно да се откри място на платените паркинг и и в случай че се наложи колата да бъде изкарана от мястото по време на ваканцията има възможност като се върне екскурзианта да не откри място в паркинг а, разясниха осведомени.

Заради наплива на искащи и цените на местата скачат. Така, в случай че в средата на юли таксата за колата е била 16 лв., то две седмици по-късно е към този момент 18 лв..

Местните в Созопол изясняват, че всяка година има проблем с местата за паркиране в града, само че в пандемията той се е задълбочил, защото главно туристите, които посещават града са с персонални коли. Особено неприятно е през уикендите, когато курортите се пълнят с уикенд туристи, показват локалните поданици.

Имало е случаи в които хората не могат да излязат от домовете си, защото гости са паркирали непосредствено до входната им врата. Не са необичайност и свадите при такива обстановки, разкриха още созополчани. Основна причина за казуса е, че има хотели, които са с потенциал от 60 стаи, а паркоместата към тях са единствено 20 броя, разясниха осведомени. Освен това има и доста случаи при които вложители изкупиха остарели къщи и на тяхно място построиха кооперации, само че без паркоместа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР